Restavracija

MENI

ZAČETNE JEDI

Ostrige surove ali na sopari malvazije (kom.)

5 €

Surovi jadranski škampi

18 €

Brancinov carpaccio

16 €

Tuna tatar

16 €

Hobotnica v solati

16 €

Hladni morski krožnik

16 €

Sardele na šavor

14 €

Bučna krema z rakci

7 €

Ribiška brodet juha

7 €

 

 

TOPLJE PREDJEDI, RIBE IN RAKI

Pečene kapesante (pire cvetače in zelene, rakova krema, tartufi) (2 kom)

16 €

Hobotnica ocvrta ali na žaru s sezonsko prilogo 20 €
Hrustljavo pečene kraljeve kozice v kokosovem testu (sezonska priloga, pikantna majoneza) 20 €
Tuna steak »Okus poletja« s sotirano mediteransko zelenjavo (kapre, olive, paradižnik, sveža zelišča)

20 €

Morski duo (file dnevno sveže ribe, ocvrta obotnica, blitva s krompirjem, pire korenaste zelenjave, popečeni por) 22 €
Gratinirana polenta z bakalajem v rakovi kremi s svežimi tartufi

20 €

Rižota s škampi

22 €

Testenine s škampi in gamberi

20 €

Domači istrski ravioli s svežimi tartufi

20 €

Dnevno sveža riba na žaru ali v pečici v soli (kg)

60 – 80 €

Kalamari ocvrti ali na žaru     

16 €

Škampi na žaru ali buzaro

32 €

 

JEDI ZA DVE OSEBI

Rižota z jadranskimi kozicami in jurčki

36 €

Tuna (testenine, sveža tuna, kapre, paradižnik, olive, sveža zelišča)

36 €

Testenine »aglio, olio e peperoncino« in ribeye tagliata

38 €

Ribiška ponev »za prave gurmane« (file dnevno sveže ribe, hobotnica, jurčki, krompir in mediteranska zelišča) 46 €
Fini brodet s polento »prav po ribiško«

46 €

Brancin v soli, na žaru ali pečici s sezonsko prilogo

46 €

 

NEKAJ MESNEGA, PRILOGE IN SOLATE

Goveji carpaccio z ovčjim sirom iz Vremščice

16 €

Domače mesnine in siri

16 €

Ribeye steak s sezonsko prilogo

28 €

Goveji file na tagliato s prilogo

29 €

Za malčke (puranji ali ribji file s prilogo)

12 €

Sezonske priloge in solate

6 €

 

SLADICE

Dnevna torta ali rezina

6 €

Sorbet

5 €

Domači sladoled (porcija)

5 €

 

MENU PO MERI

4 – HODNI MENU

Cena: 46 € na osebo*

 

5 – HODNI MENU

Cena: 52 € na osebo*

*menuja se pripravljata za najmanj dve osebi

 

VINO IN KULINARIKA*

*6 – HODNI MENU za najmanj dve osebi z izbranimi buteljčnimi vini

Cena: 90 € na osebo, vključno z vini

 


 

Pogrinjek (oljčno olje, domači kruh, solni cvet): 1 € na osebo.

 


 

Rezervacije: 041 605 333 ali restavracija@hotelmarina.si