Restavracija

Filozofija restavracije in recepti

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Strategija trajnostnega razvoja Hotela Marina obsega tako gospodarski in socialni razvoj, kot tudi varstvo okolja. Na področju slednjega smo vzpostavili sistem ločevanja odpadkov, ravnanja z nevarnimi odpadki, zmanjševanja količine odpadkov, varčevanja z naravnimi viri (kartični sistem, izposoja koles…), zmanjševanja uporabe nevarnih čistil in kemikalij, zmanjševanja porabe energentov in vode. V Restavraciji Hotela Marina dajemo prednost sezonskim dobrinam ter lokalnim dobaviteljem. Vse jedi so pripravljene po principu žive kulinarike, obogatene pa so z oljčnim oljem z geografskim poreklom z belvederskega hriba. Posebno pozornost posvečamo tudi sami izbiri novih dobaviteljev: prednost dajemo lokalnim ter tistim, ki spoštujejo naravo ter skrbijo za dobrobit okolja.

“KILOMETER NIČ”

Restavracija hotela Marina se je že pred časom zavezala k akciji “Kilometer nič”. Od leta 2011 svojim gostom zagotavljamo vrhunsko kakovost, ki temelji na dobavljanju surovin lokalnih ponudnikov. Avtohtonost, pristnost in svežina – tri načela, ki jih domači pridelovalci morajo upoštevati. Njihovo kmetovanje je v skladu s evropskimi standardi ekološke ali integrirane pridelave, kar omogoča uporabo sezonskih ter predvsem neoporečnih živil v naših receptih.

RECEPT MESECA

Restavracija hotela Marina, najboljša restavracija v Izoli, vam zdaj ponuja jedi “iz morja na krožnik” tudi pri vas doma. Kako? Enkrat na mesec bomo z vami delili recept iz naše kuhinje, kjer je največji poudarek na sezonskih SUROVINAH. 😊

JUNIJ 2021 ➡ PAŠTA S ŠKAMPI

JULIJ 2021 ➡ RIŽOTA Z BUČKICAMI IN CARPACCIOM SVEŽEGA BRANCINA

AVGUST 2021 ➡ GRATINIRANA POLENTICA Z BAKALAJEM V RAKOVI KREMI S SVEŽIMI TARTUFI

SEPTEMBER 2021 ➡ HOBOTNICA V PEČICI PRAV PO DOMAČE

OKTOBER 2021 ➡ BUČNA KREMNA JUHA Z RAKCI

km0

oljke04