Restavracija

OKOLJSKI ZNAK GREEN KEY

Dragi gostje,

v ponos nam je, da ima Restavracija hotela Marina sedaj tudi uradni okoljski znak, ki potrjuje naše večletno trajnostno delovanje.

Okoljski znak »GREEN KEY/ ZELENI KLJUČ« je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, in pomeni zavezanost ponudnikov, da spoštujemo STROGE KRITERIJE , ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo – FEE (Društvo DOVES je pooblaščeno za za izvajanje mednarodnih okoljskih programov). Več o okoljskem znaku “GREEN KEY/ ZELENI KLJUČsi lahko preberete TUKAJ.

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Strategija trajnostnega razvoja Hotela Marina obsega tako gospodarski in socialni razvoj, kot tudi varstvo okolja. Na področju slednjega smo vzpostavili sistem ločevanja odpadkov, ravnanja z nevarnimi odpadki, zmanjševanja količine odpadkov, varčevanja z naravnimi viri (kartični sistem, izposoja koles…), zmanjševanja uporabe nevarnih čistil in kemikalij, zmanjševanja porabe energentov in vode. V Restavraciji Hotela Marina dajemo prednost sezonskim dobrinam ter lokalnim dobaviteljem. Vse jedi so pripravljene po principu žive kulinarike, obogatene pa so z oljčnim oljem z geografskim poreklom z belvederskega hriba. Posebno pozornost posvečamo tudi sami izbiri novih dobaviteljev: prednost dajemo lokalnim ter tistim, ki spoštujejo naravo ter skrbijo za dobrobit okolja.

Preberite si naše ZELENE INFORMACIJE TUKAJ.

“KILOMETER NIČ”

Restavracija hotela Marina se je že pred časom zavezala k akciji “Kilometer nič”. Od leta 2011 svojim gostom zagotavljamo vrhunsko kakovost, ki temelji na dobavljanju surovin lokalnih ponudnikov. Avtohtonost, pristnost in svežina – tri načela, ki jih domači pridelovalci morajo upoštevati. Njihovo kmetovanje je v skladu s evropskimi standardi ekološke ali integrirane pridelave, kar omogoča uporabo sezonskih ter predvsem neoporečnih živil v naših receptih.

RECEPT MESECA

Restavracija hotela Marina, najboljša restavracija v Izoli, vam zdaj ponuja jedi “iz morja na krožnik” tudi pri vas doma. Kako? Enkrat na mesec bomo z vami delili recept iz naše kuhinje, kjer je največji poudarek na sezonskih SUROVINAH. 😊

PAŠTA S ŠKAMPI

RIŽOTA Z BUČKICAMI IN CARPACCIOM SVEŽEGA BRANCINA

GRATINIRANA POLENTICA Z BAKALAJEM V RAKOVI KREMI S SVEŽIMI TARTUFI

HOBOTNICA V PEČICI PRAV PO DOMAČE

BUČNA KREMNA JUHA Z RAKCI

km0

Green Key logo