Restavracija

FILOZOFIJA RESTAVRACIJE

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Strategija trajnostnega razvoja Hotela Marina obsega tako gospodarski in socialni razvoj, kot tudi varstvo okolja. Na področju slednjega smo vzpostavili sistem ločevanja odpadkov, ravnanja z nevarnimi odpadki, zmanjševanja količine odpadkov, varčevanja z naravnimi viri (kartični sistem, izposoja koles…), zmanjševanja uporabe nevarnih čistil in kemikalij, zmanjševanja porabe energentov in vode. V Restavraciji Hotela Marina dajemo prednost sezonskim dobrinam ter lokalnim dobaviteljem. Vse jedi so pripravljene po principu žive kulinarike, obogatene pa so z oljčnim oljem z geografskim poreklom z belvederskega hriba. Posebno pozornost posvečamo tudi sami izbiri novih dobaviteljev: prednost dajemo lokalnim ter tistim, ki spoštujejo naravo ter skrbijo za dobrobit okolja.

Preberite si naše ZELENE INFORMACIJE TUKAJ.

“KILOMETER NIČ”

Restavracija hotela Marina se je že pred časom zavezala k akciji “Kilometer nič”. Od leta 2011 svojim gostom zagotavljamo vrhunsko kakovost, ki temelji na dobavljanju surovin lokalnih ponudnikov. Avtohtonost, pristnost in svežina – tri načela, ki jih domači pridelovalci morajo upoštevati. Njihovo kmetovanje je v skladu s evropskimi standardi ekološke ali integrirane pridelave, kar omogoča uporabo sezonskih ter predvsem neoporečnih živil v naših receptih.

RECEPT MESECA

Restavracija hotela Marina, najboljša restavracija v Izoli, vam zdaj ponuja jedi “iz morja na krožnik” tudi pri vas doma. Kako? Enkrat na mesec bomo z vami delili recept iz naše kuhinje, kjer je največji poudarek na sezonskih SUROVINAH.

PAŠTA S ŠKAMPI

RIŽOTA Z BUČKICAMI IN CARPACCIOM SVEŽEGA BRANCINA

GRATINIRANA POLENTICA Z BAKALAJEM V RAKOVI KREMI S SVEŽIMI TARTUFI

HOBOTNICA V PEČICI PRAV PO DOMAČE

BUČNA KREMNA JUHA Z RAKCI

km0