POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ta politika varstva zasebnosti in piškotkov velja za uporabnike in spletno mesto www.hotelmarina.si ter njegove podstrani. Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno stran www.hotelmarina.si. Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami. Politika varstva zasebnosti in piškotkov opisuje kako zbiramo in uporabljamo osebne podatke in druge informacije, ki jih uporabnik navaja na spletni strani: www.hotelmarina.si. To politiko lahko občasno spremenimo ali dopolnimo. Da boste obveščeni glede sprememb, ki zadevajo vaše osebne podatke, to stran redno obiskujte.

I. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatek uporabnikov skrbno varujemo v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1) in politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Posredovane podatke uporabljamo samo za namene povezane z našim poslovanjem.

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov sta družba Hotel Marina d.o.o, Veliki trg 11, 6310 Izola, Slovenija.

OBDELOVALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec deluje z zunanjimi ponudniki storitev, ki podatke obdelujejo izključno v njegovem imenu. Ta postopek služi namenom omogočanja rezervacij in plačil za rezervacije, podporne analitične in tržne storitve, izboljšanje storitve in uporabniške izkušnje, idr. Upravljavec in obdelovalci osebnih podatkov so medsebojna razmerja in obveznosti opredelili. Obdelovalci nimajo dovoljenja za deljenje osebnih podatkov za njihove lastne, tuje namene ali posredovanje tretjim osebam ali v tretje države. Upravljalec lahko osebne podatke razkrije organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

 • Uporabnikovo ime, priimek, elektronski naslov in država;
 • podatki o kreditni kartici (vrsta kartice, ime na kartici, številka kartice, datum poteka veljavnosti);
 • podatki o bivanju gosta, vključno z datumom prihoda in odhoda, posebnimi zahtevami, preferencami glede storitev (vključno s preferencami glede sobe, storitev ali drugimi uporabljenimi storitvami);
 • podatki o dogodku (ime, priimek, podjetje, elektronski naslov, telefon, država, ura pričetka in zaključka dogodka, trajanje dogodka, število udeležencev)
 • podatki, ki jih uporabnik posreduje v anketnem vprašalniku, vključno z IP naslovom uporabnika;
 • elektronski naslov za obveščanje o promocijah in posebni ponudbi prek e-novic.

Vse prejete podatke bomo uporabili izključno za komunikacijo glede nudenja naših storitev, za opravljanje in urejanje spletnih rezervacij, za zagotavljanje podpore strankam in za oglaševalske dejavnosti v okviru zakonodaje.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajamo vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe. Preprečujemo dostop nepooblaščenim osebam do osebnih podatkov, prostorov, opreme in programske opreme, kjer so podatki hranjeni. Zagotavljamo učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov. Omogočamo poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

ROK HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki posameznika se lahko obdelujejo in hranijo v skladu z zakonsko podlago oziroma dokler obstaja namen ali do preklica dane privolitve posameznika. Na podlagi pisnega preklica uporabnika se podatki izbrišejo. Vsi osebni podatki, ki jih hranimo, so del te izjave o zasebnosti. Google, kot tretja baze podatkov ima svoj sistem shranjevanja podatkov. Več o tem lahko preberete v pravilniku o zasebnosti baze podatkov tretje stranke.

PRAVICE POSAMEZNIKA

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Hotel Marina, d.o.o., Veliki trg 11, 6310 Izola ali preko elektronske pošte info@hotelmarina.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov. Posameznik lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

RAVNANJE V PRIMERU KRŠITEV

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako bomo s tem seznanili pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite. Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje. Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

 • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
 • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
 • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

ZAHTEVANI PIŠKOTKI

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

PIŠKOTKI ZA SPREMLJANJE STATISTIKE

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

PIŠKOTKI ZA TRŽENJE

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

POVEZOVANJE NA DRUGE SPLETNE STRANI

Druge spletne strani, na katere povezujemo na naši spletni strani (zunanje povezave), lahko vsebujejo pravilnike o zasebnosti, ki se razlikujejo od našega pravilnika o zasebnosti. Zaradi zaščite vaše zasebnosti priporočamo, da si ogledate politiko zasebnosti na drugih spletnih mestih, do katerih dostopate prek naše spletne strani.

DELJENJE PODATKOV

 • Deljenje z zunanjimi ponudniki: vaše osebne podatke delimo z zunanjimi ponudniki, kot to omogoča zakon in kot je opisano spodaj, npr. s ponudniki storitev, ki delujejo v našem imenu. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo oz. dajemo v najem.
 • Pristojni organi:: osebne podatke razkrijemo organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

SHRANJEVANJE PODATKOV

Obstaja razlika med sejnimi piškotki in stalnimi piškotki. Sejni Piškotki trajajo le dokler ne zaprete svojega brskalnika. Stalni piškotki pa imajo daljšo življenjsko dobo in se ne izbrišejo samodejno, ko zaprete svoj brskalnik. Želimo uporabljati oz. dovolimo uporabo piškotkov, katerih najdaljša življenjska doba je 5 let. Le v izjemnih okoliščinah, npr. iz varnostnih razlogov (kot je zaznavanje prevar) in ko je to nujno potrebno, bo Piškotek imel daljšo življenjsko dobo. Če imate vprašanja glede specifičnih obdobij shranjevanja, se obrnite na nas prek spodnjih kontaktnih podatkov.

III. VELJAVNOST

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, zato priporočamo, da spremljate to stran. Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.hotelmarina.si in velja od 18. aprila 2018 dalje.

IV. OBVESTILO O VIDEONADZORU

Obvestilo zunanjim osebam in delavcem družbe HOTEL MARINA d.o.o. po tretjem odstavku 76. člena zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 163/2022, ZVOP-2) glede izvajanja videonadzora na območju, prostorih in objektih podjetja HOTEL MARINA d.o.o..

 1. IZVAJALEC VIDEONADZORA IN UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV:

HOTEL MARINA,  hoteli in turizem,  d.o.o., Veliki trg 11, 6310 Izola, tel: +386 (0)5 6604408, e-pošta: info@hotelmarina.si.

 1. NAMEN IZVAJANJA:

Videonadzor izvajamo z namenom varovanja ljudi in premoženja, nadzorovanja poslovnega procesa ter zaradi zagotavljanja nadzora vstopa in izstopa.

 1. INFORMACIJE V ZVEZI Z IZVAJANJEM VIDEONADZORA:

– v zvezi z videoposnetki ne prihaja do nadaljnjih obdelav oz. ni posebnih vplivov obdelave,

– videoposnetkov se ne prenaša v tretje države,

– v okviru videonadzora upravljavec ne snema zvoka,

– dostop do žive slike imajo pooblaščene osebe upravljavca,

– posnetki video nadzornega sistema se hranijo največ 1 mesec od trenutka nastanka posnetka, nato se samodejno izbrišejo. Posnetki se hranijo dlje od navedenega roka zgolj in samo v izrednih oziroma škodnih dogodkih ali v primeru ravnanja oseb, ki ogroža varovane prostore, premoženje in/ali varnost ljudi. V takih primerih se posnetki hranijo vsaj do prihoda državnega organa, pristojnega za odkrivanje ali pregon kaznivih dejanj oziroma drugega pristojnega organa.

– pravna podlaga za izvajanje videonadzora, vključno s spremljanjem žive slike, je zakoniti interes upravljavca zaradi zagotovitve varnosti ljudi in premoženja, nadzorovanja poslovnega procesa ter zaradi zagotavljanja nadzora vstopa in izstopa.

Na podlagi videonadzora zbiramo sledeče vaše osebne podatke:

 1. posnetek posameznika (slika),
 2. kraj posnetka,
 3. datum posnetka,
 4. čas vstopa in izstopa oz. gibanja v nadzorovanem območju.

Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov :tel. št.: +386 (0)5 6604408, e pošta: info@hotelmarina.si.

Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov: ni

 1. PRAVICE POSAMEZNIKOV V ZVEZI Z OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Posamezniki imajo v zvezi z osebnimi podatki vrsto pravic. Hotel Marina d.o.o. pred izvrševanjem pravice preveri identiteto posameznika, ki sprašuje po svojih pravicah. Posameznik svojo zahtevo po seznanitvi odda na info@hotelmarina.si. ali na naslov HOTEL MARINA,  hoteli in turizem,  d.o.o., Veliki trg 11, 6310 Izola

Izpolnitev upravičene zahteve Hotel Marina d.o.o. izpolni v roku 1 meseca, v primeru kompleksnosti zahtev oziroma večjega števila zahtev, se lahko rok izpolnitve podaljša še za 2 meseca. Hotel Marina d.o.o. o takem podaljšanju in razlogih zanj obvesti posameznika.

4.a) Pravica dostopa do podatkov: posameznika na njegovo zahtevo seznanimo, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki in kadar to drži, posredujemo naslednje informacije:

–  vrste osebnih podatkov;

–  kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki;

–  roki hrambe;

– na podlagi zahteve Hotel Marina d.o.o. izdela kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo in jih posreduje posamezniku.

4.b) Pravica do izbrisa podatkov (t. i. pravica do pozabe): Posameznik lahko zahteva, da se njegovi osebni podatki izbrišejo v naslednjih primerih:

–  osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani,

–  posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, prekliče privolitev (če je to bilo potrebno pridobiti) na podlagi katere poteka obdelava v skladu s točko (a) člena 6(1) ali točko (a) člena 9(2) Splošne uredbe, in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga,

– posameznik obdelavi osebnih podatkov ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi,

– osebni podatki so bili obdelani nezakonito,

– osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravom.

4.c) Pravica do omejitve obdelave: Posameznik lahko zahteva, da se obdelava podatkov, ki se nanašajo nanj omeji, kadar:

– posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

–  je obdelava nezakonita, pa potrošnik ne želi, da podatke izbrišemo,

– Hotel Marina d.o.o. podatkov ne potrebuje več za namene obdelav, vendar jih potrebuje posameznik za uveljavljanje, izvajanje ali nasprotovanje pravnim zahtevkom,

– je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo.

4.d) Pravica do prenosljivosti podatkov: Posameznik lahko zahteva izpis podatkov. Izpis podatkov bo pripravljen v strojno berljivem formatu in ga bo posameznih lahko prevzel na sedežu podjetja Hotel Marina d.o.o..

4.e) Pravica do ugovora: Posameznik lahko ugovarja obdelavi osebnih podatkov s strani upravljavca v okviru izvajanja videonadzora na podlagi zakonitega interesa, kot le-ta izhaja iz Splošne uredbe, ZVOP-2 ali katere druge zakonske podlage, ki ureja predmetno materijo.

 1. PRAVICA DO VLOŽITVE PRITOŽBE V ZVEZI Z OBDELOVANJEM OSEBNIH PODATKOV

Posameznik lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov info@hotelmarina.si. ali na naslov HOTEL MARINA,  hoteli in turizem,  d.o.o., Veliki trg 11, 6310 Izola.

Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

Kontakt: Republika Slovenija Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Telefon: 01 230 97 30,         E-pošta: gp.ip@ip-rs.si, DPO za Urad IP: dpo@ip-rs.si.

V. VPRAŠANJA

Če imate vprašanja o obravnavi vaših osebnih podatkov, ali če želite izvajati katero od pravic, ki vam jih zagotavlja ta Izjava, nas lahko kontaktirate na info@hotelmarina.si.

Hotel Marina d.o.o.
Veliki trg 11
6310 Izola
Slovenija
+386 (0)5 66 04 100
recepcija@hotelmarina.si