RECEPT MESECA – Hobotnica v pečici prav po domače

Tokrat je na vrsti glavna jed, katere priprava včasih vzbuja strah, vendar vam bo s tem receptom zagotovo uspela! 🐙

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1,5 kg hobotnice,
  • 0,6 do 0,8 kg krompirja,
  • 1 veliko ali dve manjši rdeči čebuli,
  • 1 glavico česna,
  • 2 manjša korenčka,
  • 1 koren peteršilja z listjem,
  • sol, poper, lovorjev list,
  • kanček belega vina,
  • nekaj pomodorinov in listov sveže bazilike.

Priprava:
Oprano hobotnico (celo ali razrezano) in lovorjev list damo v lonec z malo vode ter jo pokuhamo. Po 25 minutah dodamo še olupljen krompir narezan na polovice ali večje krhlje. Krompir bo dobil lepo vijolično barvo in se napil s sokom, ki ga bo spustila hobotnica. V tem času pripravimo ostalo zelenjavo. Po 25 minutah hobotnico in krompir preložimo iz lonca v pekač

Preverimo slanost vode, v kateri se je kuhala hobotnica (hobotnica spusti slano vodo). Narezano zelenjavo (čebulo, česen, korenček, koren petršilja), vino, poper ter oljčno olje pomešamo z vodo kuhane hobotnice, okušamo in prelijemo ter pomešamo s krompirjem in hobotnico. 
Pekač z barvito vsebino položimo v segreto pečico na cca. 200 stopinj in pečemo do mehkega (približno 15 do 20 minut). Med pečenjem večkrat prelijmo hobotnico z omakico iz pekača, da se ne presuši. Po potrebi lahko tudi pokrijemo. Čisto vsakič pa uživamo v čudovitem vonju, ki izbruhne iz razgrete pečice. 🤤

Proti koncu obogatimo s pomodorinčki, čisto na samem koncu pa s svežo baziliko in oljčnim oljem.


Pa dober tek. 😋🥂