Vstopne slike
Raw from the sea to the plate

Filozofija restavracije

Page builder
Naslov

Filozofija restavracije

Vsebina

Pričetek zgodbe Restavracije Marina Izola, kot jo poznamo danes, sega v leto 2003, ko je njeno vodstvo prevzel mladi in ambiciozni chef Ivica Evačić – Ivek. Z jasno vizijo, trdim delom in podporo odlične ekipe je v nekaj letih dosegel tisto, kar so mnogi smatrali za nemogoče: kot eden izmed prvih v regiji je penzionsko restavracijo spremenil v vrhunsko à la carte gastronomsko destinacijo.

Chef z ostalimi kuharji recepte prilagaja letnim časom, izbira le najboljše dobrine lokalnih ponudnikov in kuha po načelu žive kulinarike, brez pogrevanja in ojačevalcev okusov.

Njegov slogan »IZ MORJA NA KROŽNIK« odlično opisuje  neomajno in vztrajno pot, iz katere ne iztiri – vse morske in istrske dobrote so sezonske, sveže in sproti pripravljene.

Slike
gratinirana polenta
Vsebina

Poseben pečat doda hišno ali lokalno hladno stiskano oljčno olje, ki je temelj za pripravo kulinaričnih mojstrovin.

Zaradi profesionalnega pristopa, trajnostnega razvoja in povezovanja, ohranjanja ter odkrivanja tradicionalne gastronomije, spada Restavracija Marina Izola med najbolj obiskane in priljubljene restavracije v Izoli oziroma kar na slovenski obali. Leta 2020, 2021, 2022, 2023, 2024 in 2025 je svoj trud opazila tudi ekipa Michelinovega vodnika, ter ji podelila priznanje Michelinovo priporočilo.

Spoštljiv odnos do hrane je njeno vodilo, pristni okusi istrskih in mediteranskih jedi pa prepričajo še tako zahtevnega gosta.

Slike
raw sea plate
Vsebina

Naslov

Trajnostni razvoj

Vsebina

Strategija trajnostnega razvoja Hotela Marina obsega tako gospodarski in socialni razvoj, kot tudi varstvo okolja. Na področju slednjega smo vzpostavili sistem ločevanja odpadkov, ravnanja z nevarnimi odpadki, zmanjševanja količine odpadkov, varčevanja z naravnimi viri (kartični sistem, izposoja koles…), zmanjševanja uporabe nevarnih čistil in kemikalij, zmanjševanja porabe energentov in vode. V Restavraciji Hotela Marina dajemo prednost sezonskim dobrinam ter lokalnim dobaviteljem. Vse jedi so pripravljene po principu žive kulinarike, obogatene pa so z oljčnim oljem z geografskim poreklom z belvederskega hriba. Posebno pozornost posvečamo tudi sami izbiri novih dobaviteljev: prednost dajemo lokalnim ter tistim, ki spoštujejo naravo ter skrbijo za dobrobit okolja.

Naslov

“Kilometer nič”

Vsebina

Restavracija hotela Marina se je že pred časom zavezala k akciji “Kilometer nič”. Od leta 2011 svojim gostom zagotavljamo vrhunsko kakovost, ki temelji na dobavljanju surovin lokalnih ponudnikov. Avtohtonost, pristnost in svežina – tri načela, ki jih domači pridelovalci morajo upoštevati. Njihovo kmetovanje je v skladu s evropskimi standardi ekološke ali integrirane pridelave, kar omogoča uporabo sezonskih ter predvsem neoporečnih živil v naših receptih.

Slike
Filozofija restavracije
Vsebina

Naslov

Recept meseca

Vsebina

Restavracija hotela Marina vam zdaj ponuja jedi “iz morja na krožnik” tudi pri vas doma. Kako? Enkrat na mesec bomo z vami delili recept iz naše kuhinje, kjer je največji poudarek na sezonskih SUROVINAH.

PAŠTA S ŠKAMPI

RIŽOTA Z BUČKICAMI IN CARPACCIOM SVEŽEGA BRANCINA

GRATINIRANA POLENTICA Z BAKALAJEM V RAKOVI KREMI S SVEŽIMI TARTUFI

BUČNA KREMNA JUHA Z RAKCI

Slike
Filozofija restavracije