ZELENE INFORMACIJE

Kako pripomoremo k bolj trajnostnemu delovanju?

PIJEMO VODO IZ PIPE!

Naša voda je pitna! Rižanski vodovod Koper poskrbi, da je voda, ki priteče iz naših cevi, neoporečna in bogata s človeku nujnimi hranili. Voda je največja človeška dobrina, zato jo našim gostom brezplačno ponudimo ob vsakem obroku.

VESTNO LOČUJEMO ODPADKE

Smeti ločujemo skladno z navodili. Odpadke vselej odlagamo v ustrezne zabojnike in nikdar v naravo ali odtoke. Svoje goste prosimo, da v kolikor niso prepričani kam sodi odpadek, za pomoč povprašajo naše osebje. Z veseljem vam bomo pomagali ter vas napotili do najbližjega ekološkega otoka (oddaljenega le nekaj metrov od same restavracije).

SKRBNO UGAŠAMO LUČI – ZMANJŠUJEMO OGLJIČNI ODTIS

Ko luči ne potrebujemo – jo ugasnemo! To velja tako v naši restavraciji, kot tudi doma. Včasih je bolje ob večerji prižgati romantično svečko, kot na polno osvetliti prostor.

UŽIVAMO V LOKALNEM BOGASTVU NARAVNE IN KULTURNE DEDIŠČINE

Naša restavracija je že vrsto let znana po tem, da svoje surovine nabavlja od lokalnih dobaviteljev ter daje prednost tistim, ki spoštujejo naravo. Na vašem krožniku se bodo tako znašli sveža ulovljena riba, zelenjava lokalnega kmeta, meso slovenskega porekla, vino naših vinogradnikov…

Občasno svojim gostom predlagamo recepte jedi, ki jih najdejo na našem jedilnem listu – predlagamo vam, da pri izbiri surovin tudi vi date prednost lokalnim pridelovalcem!

SKRBIMO ZA VARČNO UPORABO DETERGENTOV IN VODE PRI PRANJU

Restavracije po vsem svetu letno porabijo ogromno detergentov in vode za pranje prtov in posode. Da bi se količina le-tega zmanjšala vas prosimo, da svoj prtiček ter pribor ohranite do konca vašega obroka.