A si upate? Slavna polentica tudi pri vas doma! 👌
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g polente,
- 50 -100 g bakalaja,
- 1 jajce,
- 100 g kisle smetane,
- 4 žlice fino naribanega parmezana,
- sveže tartufe,
- sol, poper, oljčno olje,
- 100 g rakcev,
- 50 g mešane korenaste zelenjave,
- 1 zreli paradižnik,
- 4 stroke česna,
- 1 srednje veliko čebulo,
- 50 g domačega masla,
- malo malvazije.
Priprava polente
Najprej zakuhamo kremno polento, ki jo na koncu obogatimo z oljčnim oljem in maslom ter jo vlijemo v pekač do 3-4 cm visoko. Ko se polenta ohlaja pripravimo rakovo kremo.
Priprava rakove kreme
Na oljčnem olju prepražimo čebulo, rakce, česen, malo korenaste zelenjave in paradižnik. Vse skupaj lepo začinimo s soljo in poprom, dodamo malo malvazije, na počasnem ognju pokuhamo cca 10 do 15 minut. Nato vse skupaj zmiksamo v lepo gladko kremo.
Gratiniranje
Ohlajeno polento, modelirano v krogce, premažemo z bakalajem ter omako za gratiniranje (jajce, kisla smetana in parmezan).
Polento damo v pečico na 200 °C in pečemo do zlato rumene barve.
Serviramo v globok krožnik, v katerega najprej zlijemo kremno omako iz rakcev, nato položimo polento. Na koncu naribamo sveže tartufe.
Pa dober tek. 🤤👩🍳